paidodontiatrikh

οι γιατροί μας

Οι Γιατροι μας

Οι Γιατροι μας

 

Κωνσταντίνος Ι. Ουλής

Ο  Καθηγητής Κωνσταντίνος Ι. Ουλής αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής (1979-1981) και το  Master of Science στη Βιολογία στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Birmingham, Alabama των Η.Π.Α (1981-1982) και το Διδακτορικό του Δίπλωμα (PhD) από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών (1986). Σήμερα είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συγγράψει αρκετά κεφάλαια βιβλίων, σημειώσεις και πονήματα για Οδοντιάτρους και φοιτητές και έχει δώσει αρκετά μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε Συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ως προσκεκλημένος ομιλητής, ενώ υπήρξε και ο διοργανωτής και Συντονιστής δύο Πανευρωπαϊκών Workshops (2000 και 2009) στην Ελλάδα για τη δημιουργία των Guidelines for the Fluoride Use in children in Europe” .

Το ερευνητικό του έργο έχει διεθνή αναγνώριση και είναι επικεντρωμένο στην Επιδημιολογία των νόσων του στόματος και ειδικότερα στην αιτιοπαθογένεια,  τις στρατηγικές διάγνωσης και πρόληψης της τερηδόνας, με μελέτες της δράσης του φθορίου και των άλλων προληπτικών μέτρων στην πρόληψη και αντιμετώπιση της τερηδόνας νόσου στα παιδιά. Έχει εκπονήσει πολλές ερευνητικές μελέτες και έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά που έχουν πάνω από 700 διεθνείς αναφορές.

Στην Ελλάδα είναι Μέλος του Δ.Σ της ΕΟΟ (1996- μέχρι σήμερα) και υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας (2000-03)(2006-09) , Πρόεδρος  και μέλος Επιστημονικών  Επιτροπών Στοματικής Υγείας του ΚΕΣΥ, Μέλος της επιτροπής του ΚΕΣΥ για την ειδικότητα της Ορθοδοντικής (1994-1997), Μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Μέλος της «Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας» (2011-2013)κλπ.

Στην Ευρώπη υπήρξε Ιδρυτικό μέλος και Μέλος του ΔΣ (1990-2000) και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής Οδοντιατρικής (EAPD) (1996-1998), Μέλος του Advisory Committee on the Τraining of Dental Practitioners (ACTDP) (1998-2001), Μέλος της Επιτροπής του Συμβουλίου της ΕΕ, ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΠΘ, για την αναθεώρηση των οδηγιών (1996-2001). Μέλος του Council of European Dentists (CED)(1999-2015) και Πρόεδρος της Ομάδας εργασίας (WG)(2005-2015) του CED για την εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Οδοντιάτρων στην Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη συμβολή του στο επάγγελμα και τη χώρα μας είναι ότι σαν Επιστημονικός υπεύθυνος συντονίζει και εφαρμόζει το «Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας μέσω του οποίου έγινε ο Πρώτος (2004) και ο δεύτερος (2014) Επιδημιολογικός χάρτης της χώρας μας και καθιερώθηκε από το Υπ. Παιδείας η αγωγή της στοματικής υγείας στα Σχολεία με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης.   


Ηλίας Δ. Μπερδούσης

Ο κ. Μπερδούσης γεννήθηκε στην Κόρινθο και σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.  Συνέχισε τις σπουδές του στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο University of Medicine and Dentistry of New Jersey. (UMDNJ) .  Παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου και απέκτησε Master στη Βιολογία Στόματος.  Αντικείμενο του ερευνητικού ενδιαφέροντός του ήταν η πρόσληψη υδραργύρου από τον άνθρωπο που προέρχεται από τις εμφράξεις αμαλγάματος. Για ένα χρόνο διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον κρατικό ιατρικό οργανισμό Brookheaven Laboratories.  Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας συμμετείχε σε αποστολές στον Νότιο Ειρηνικό επανδρώνοντας ιατρικές ομάδες που αξιολόγησαν πληθυσμούς που είχαν στο παρελθόν εκτεθεί σε ραδιενεργό ακτινοβολία.

Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε ανήκει στο δυναμικό της Παιδιδοντιατρικής κλινικής.  Από το 1995 και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 30 εργασίες δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.  Πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.  Έχει προσκληθεί να μιλήσει σε συνέδρια και ημερίδες που έχουν γίνει είτε από τοπικούς οδοντιατρικούς συλλόγους είτε από επιστημονικές εταιρείες.

Από το 1993 είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας της Παιδοδοντιατρικής (EAPD), το 1996 έγινε μέλος της Επιτροπής Σύνταξης της Ιστοσελίδας της Ακαδημίας όταν και συνέβαλε στην δημιουργία της.  Από το 2004 και μετά είναι ο υπεύθυνος σύνταξης της.  Έχει θητεύσει Γενικός Γραμματέας και από το 2013 είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παιδοδοντιατρικής Εταιρείας.  Το 2012 εκλέχτηκε Γραμματέας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία της Παιδοδοντιατρικής για την περίοδο 2012-2018.

 

Ηρώ Κεραμίδα

Η κ. Κεραμίδα γεννήθηκε στη Ναύπακτο και σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην ειδικότητα της Παιδοδοντιατρικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου και απέκτησε Master στη Βιολογία Στόματος. Αντικείμενο του ερευνητικού ενδιαφέροντός της ήταν η συσχέτιση των mutans στρεπτόκοκκων του σάλιου με την τερηδόνα σε παιδιά.
Από το 2007 και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 συμμετέχει σε προληπτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών που γίνονται σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία του νομού Αττικής.
Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει πολλές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Αλίκη Ροντογιάννη

 Η κ. Ροντογιάννη γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στην ειδικότητα της Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο του Τέλ Αβίβ, Οδοντιατρική Σχολή Maurice και Gabriela Goldschleger Ισραήλ. Παράλληλα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ίδιου πανεπιστημίου και απέκτησε Master στα Βιoϋλικά. Αντικείμενο του ερευνητικού ενδιαφέροντός της ήταν οι επιπτώσεις του χρόνου στην αντοχή και τις μηχανικές ιδιότητες των ορθοδοντικών ελαστικών. 

Από το 2007 και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο της ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Χαλαζωνίτη Μαρία

Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το έτος 1988. Ειδικευθείσα στην Ορθοδοντική στο πανεπιστήμιο Emory της Ατλαντα, των ΗΠΑ, το 1991. Εξασξεί την ορθοδοντική ειδικότητα από το 1991 εως σημερα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών.